• Ik wil via de website reserveren, maar de gekozen dag/tijd is niet beschikbaar.

Dit houdt in dat de dag en/of het tijdstip dat u wilt reserveren inderdaad niet beschikbaar is. U kunt een andere dag/tijdstip proberen. Of even bellen of wij nog een plekje hebben.

 • Ik heb via internet gereserveerd en aangegeven dat ik voorkeur heb voor een bepaalde plaats. Is deze plaats dan ook gegarandeerd?

Nee, helaas kunnen wij dat niet garanderen. Wij proberen altijd rekening te houden met uw wensen. Maar dat lukt niet altijd. Dat kan te maken hebben met verschillende factoren. Wij vragen hiervoor uw begrip. Als u reserveert bent u wel verzekerd van een tafel.

 • Kan ik reserveren voor meer dan 4 personen en dan allemaal apart afrekenen?

Nee, u kunt bij meer dan 4 personen niet apart afrekenen. Wij maken per tafel een rekening. Mocht u toch apart af willen rekenen dan vragen wij u om aan de hand van de rekening zelf uit te rekenen wat u verschuldigd bent ( wij kunnen u altijd pen en papier lenen) en dan het totaalbedrag af te rekenen. Het is wel mogelijk om uw persoonlijke bedrag apart per pin af te rekenen. U laat ons weten wat u wilt betalen, wij rekenen dat met u af. Als bijna iedereen afgerekend heeft kan de laatste persoon het resterende bedrag betalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor het bedrag wat de laatste persoon af moet rekenen.

 • Kunnen wij, als wij een arrangement hebben gereserveerd, deze op het terras geserveerd krijgen?

Nee, in principe serveren wij de arrangementen niet op het terras. Dit heeft te maken met het aantal tafels op ons terras. Wij reserveren maar een beperkt aantal tafels en willen passanten ook de mogelijkheid bieden om van ons terras te genieten. Daar komt bij dat de meeste arrangementen tijdig ingedekt moeten worden, waardoor tafels voor langere tijd bezet zijn dan nodig is. Mocht u toch heel graag met uw gezelschap op het terras willen zitten, dan rekenen wij extra reserveringskosten. En het is niet mogelijk om (een deel) van het terras volledig af te sluiten voor passerende gasten.

Mocht u met maximaal 4 personen een arrangement hebben geboekt (bijv. een high tea) dan dekken wij de tafel binnen in, maar het is altijd mogelijk om, mits er plaats is, lekker buiten te gaan zitten.

 • Kunnen wij ook bij jullie in de tuin zitten?

Als er geen besloten partij in de tuinkamer is, is het bij ons alleen mogelijk om in te tuin te zitten als wij voldoende personeel hebben. Ook is het mogelijk dat u alleen via de QR-code kunt bestellen. Er zal dan alleen iemand zijn die uw bestelling komt brengen en opruimen. U kunt bij hun géén bestelling plaatsen of afrekenen.

 • Ik heb een mail gestuurd/ingesproken op het antwoordapparaat en er is geen of niet direct contact met mij opgenomen.

Wij hebben niet alle dagen van de week iemand beschikbaar die de administratie bij houdt. Het kan dus voorkomen dat er een paar dagen over heen gaat voor er contact met u wordt opgenomen. Wij doen ons best om iedereen van een antwoord op hun vragen te voorzien. Mocht u dezelfde dag antwoord willen op uw vraag, dan kunt u het beste telefonisch contact opnemen tussen 9.30 en 11.00 uur of na 16.00 uur. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er vaak door drukte geen gelegenheid om te telefoon te beantwoorden.

 • Mag mijn hond mee?

Ja, Uw hond is bij ons, mits aangelijnd, van harte welkom.

 • Hebben jullie een invalide toilet?

Nee, Wij beschikken niet over een invalide toilet. U kunt eventueel wel gebruik maken van het toilet in het museum. Zij beschikken wel over een invalide toilet.

 • Is het mogelijk om bij jullie te dineren?

Nee, wij zijn open voor ontbijt, lunch en vroege borrel. Wij sluiten om respectievelijk 17.00 en 18.00 uur. Na sluitingstijd gaan wij open voor groepen vanaf 30 personen. U kunt op de website onze arrangementen vinden.

 • Wat is de kipavond?

De kipavond is alleen op woensdagavond van de eerst woensdag in mei tot de laatste woensdag in augustus. Wij serveren dan alleen halve kip met verse friet, sla en home-made appelmoes. Ook hebben wij voor de liefhebber een heerlijke caesarsalade. Deze is ook in een vegetarische variant te bestellen. U kunt via de widget rechtsonder op de homepage reserveren.

 • Hebben jullie voldoende parkeerplaatsen?

Ja, wij beschikken over 2 grote parkeerplaatsen achter het Theehuis. De parkeerplaats aan de zijkant is bestemd voor bussen. Vlak naast de ingang naar ons terras aan de ringvaartkant is één invalideparkeerplaats.

 • Mag ik aan de steiger voor het Theehuis aanleggen met mijn boot?

De grote steiger aan de Ringvaart is t.b.v. rondvaartboten waarvan de gasten het Cruquius museum/Theehuis bezoeken. Om aan te leggen kunt u altijd even bij het Cruquiusmuseum/Theehuis binnen lopen of bellen. Vaak is het namelijk gewoon mogelijk om even aan te meren.

 • Vaart het pontje?

De Stroomboot vaart van 1 april tot 1 oktober. Zij varen, mits het weer het toe laat, van 10.00 uur tot 18.00 uur.  De crew bestaat uit vrijwilligers die u met veel plezier naar de overkant brengen. U kunt opstappen bij Theehuis Cruquius en afstappen bij de Zuid-Schalkwijkerweg en omgekeerd. Via de Zuid-Schalkwijkerweg kunt u richting Schalkwijk/Haarlem fietsen/wandelen. De overtocht is gratis, maar een donatie is altijd welkom.

 • Hebben jullie een speciale kinderhoek?

Nee, wij beschikken niet over een speciale kinderhoek. Wel zijn er een aantal kinderstoelen aanwezig.