Loading...

Theehuis Cruquius, alles in kannen en kruiken

Het Theehuis

Het Theehuis is thans uitgegroeid tot een gelegenheid waar meer dan thee en koffie wordt geserveerd.
Geschiedenis

Unieke locatie

Oorspronkelijk was het Theehuis de woning van de opzichter van het stoomgemaal. Samen met twee andere gemalen maalde De Cruquius vanaf 1849 het Haarlemmermeer leeg. In 1934 werd De Cruquius buiten werking gesteld en ingericht als museum. De spectaculaire stoommachine is behouden gebleven en wordt tijdens de openingstijden gedemonstreerd. De opzichterswoning werd theehuis waar limonade, koffie, thee, pepermunt en koek werden verkocht.

 

Exposities

EXPOSEREN?

Bij het theehuis hangt iedere twee maanden een nieuwe expositie. Wij streven ernaar het onderwerp te relateren aan onze omgeving en bedrijf. Fotografie, schilderijen of collages, in principe is alles mogelijk mits het bij onze uitstraling past.

Als u iemand weet die wellicht zou kunnen en willen exposeren of u speelt zelf met de gedachte dan kunt u contact met ons opnemen. Als u denkt dat het werk geschikt is voor het theehuis zullen wij u vragen wat van uw werk te tonen.

Wanneer het zowel u als het theehuis interessant lijkt om te exposeren kunnen wij een datum afspreken.

Het theehuis vraagt 15% per verkocht werk.
De expositie hangt voor eigen risico.

U kunt contact opnemen via info1@theehuiscruquius.nl

Unieke locatie

Exposities

Bij het theehuis hangt iedere twee maanden een nieuwe expositie. Wij streven ernaar het onderwerp te relateren aan onze omgeving en bedrijf. Fotografie, schilderijen of collages, in principe is alles mogelijk mits het bij onze uitstraling past

Informeer
Theehuis

HET RESTAURANT

Een sfeervolle locatie met veel karakter. Met onze Cruquiuszaal en grote tuin kunnen wij grote groepen tot 200 personen cateren.